VerlichtingsconceptenPremium

OVERSTAPPEN OP LED?

Tot een aantal jaar geleden had relighting niets met ledverlichting te maken. Het rendement en de lichtopbrengst van leds waren te laag en zeker voor industriële omgevingen, waar de verlichting vaak op grote hoogte hangt, straalden leds niet diep genoeg uit. Met uitzondering van een aantal extreme situaties, zoals koelruimtes, werd er steeds voor T5, T8 of fluocompact gekozen. Vandaag is de situatie omgekeerd. De ledverlichting is technisch sterk geëvolueerd en biedt in de meeste gevallen de beste oplossing. Ze heeft een goede lichtopbrengst, een hoog rendement en een vlugge opstart. Ledverlichting is bovendien gemakkelijk te dimmen en door gebruik te maken van flicker-free leds, kan er interferentie vermeden worden. Toch zijn er ook vandaag nog een aantal belangrijke aandachtspunten.

Temperatuur

Ledverlichting is nog steeds niet bestand tegen hoge temperaturen. Voor toepassingen waarbij de temperatuur boven 40 à 50 °C uitstijgt, zoals in de voedingsindustrie, of als er problemen zijn met de warmteafvoer, kan men enkel gebruikmaken van zeer gespecialiseerde toestellen.

Netvervuiling

De elektronica van de ledverlichting kan leiden tot vervuiling op het net, die vervolgens ook andere componenten in de installatie kan aantasten en zo tot een snellere veroudering kan leiden. Door te kiezen voor kwaliteitsvolle producten en een actieve filter te plaatsen, worden dit soort problemen vermeden.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Gerelateerde artikels

Enkel overstappen tussen snelwissels als het echt nodig is

De voordelen van draaikantelsystemen en snelwissels zijn duidelijk: een grotere productiviteit dankzij de snellere ombouw en een veiligere werking omdat de machinist niet langer uit zijn cabine hoeft te komen. in de recente jaren zijn er evenwel veel innovaties en evoluties in deze sector.

Gebruik elektrische laadpalen stijgt

Gebruik elektrische laadpalen stijgt de laadpunten van energieleverancier eneco hebben in belgië het afgelopen jaar voor 2 miljoen kilometer aan elektrische energie geleverd. dat is bijna drie keer zo veel als in 2015 en ruim twintig keer meer dan in 2014. de stijging komt niet alleen door het gestegen aantal laadpunten, want de bestaande laadpunten worden ook intensiever gebruikt. michel davidts van eneco belgië zegt dat bedrijven steeds vaker de voordelen van elektrisch rijden beginnen te zien. de verkoopcijfers van febiac uit 2016 tonen aan dat benzine- en dieselwagens nog altijd de populairste voertuigen zijn. uit de statistieken van de eneco-laadpunten blijkt echter dat het aantal elektrisch gereden kilometers wel degelijk aan een opmars bezig is. elektrische auto’s werden enkele jaren geleden vooral gekocht als tweede wagen, voor de korte ritjes. nu durven almaar meer gebruikers overstappen op elektrisch of plug-in hybride rijden. in totaal werd vorig jaar bijna 350....

“financiering van hernieuwbare energie via de energiefactuur zet een rem op de energietransitie”

“overstappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie zal onze energievoorziening niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper en betrouwbaarder maken.” aan het woord is energie-expert joannes laveyne (ugent). “helaas heeft de overheid het draagvlak

Unieke kansen voor waterstof in de energietransitie

Voor- en nadelen aan een veilig en schoon alternatief. we staan aan het begin van een energietransitie. in de komende jaren stappen we over van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen én -dragers duurzaam opgewekte elektriciteit via wind en zon kennen we allemaal, maar er zijn meer mogelijkheden. eén daarvan is waterstof, een veelbelovende energiedrager. wat is het? hoe produceer je het? wat zijn de voor- en nadelen?

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine