LEGIONELLABEHEERSING
Legionella vormt een gezondheidsrisico in tal van installaties. Als installateur moet u dan ook goed weten wat de potentiële gevaren van legionella zijn, wat wettelijk is bepaald en wat de bepalingen van de BBT zijn.
Er valt bovendien bij sanitaire installaties een stijging van het aantal besmettingen op te tekenen. Volgens Bart Bleys en Karla Dinne van het WTCB is dat gedeeltelijk toe te schrijven aan het verlagen van de sww-productietemperaturen.
WATERONTHARDING
Het leeuwendeel van de huishoudens in België wordt op een of andere manier met de negatieve gevolgen van kalk in het leidingwater geconfronteerd. Maar wat betekent dat precies, en wat kan u eraan doen?
- Het belang van waterontharders
- De gevolgen van hard water
- Ontharden met ionenwisselaars
- Hoe kies je de juiste waterontharder?
WATERGEBRUIK
Uit onderzoek van de VN blijkt dat België tot de landen met het hoogste niveau van waterstress behoort. Dirk Halet, Veerle Depuydt (beiden Vlakwa) en Stijn Van Hulle (UGent) lichten toe wat dat precies betekent, wat de gevolgen zijn voor onze economie en ecologie en hoe we ons ertegen kunnen wapenen. Conclusie? De installateur speelt hierin een actieve rol.
De Watergroep ziet de druk op ons drinkwatersysteem almaar toenemen. Om dat te kunnen opvangen moeten we bouwen aan een klimaatrobuust watersysteem. Dat vergt onder meer buffering van regenwater over de seizoenen heen, maar minstens even belangrijk is dat we andere bronnen leren aanspreken. "In de industrie gebeurt dat al jaren; nu is het stilaan de beurt aan de man in de straat", zegt Ortwin Deroo van De Watergroep.