Aandachtspunten bij kunstharsvloeren
Gedetailleerd bestek
De grote verscheidenheid van mogelijkheden bij kunstharsvloeren heeft één groot nadeel: hoe meer er mogelijk is, hoe groter de onduidelijkheid en keuzestress op de markt. Hoe hoger ook de verwachtingen. Zo circuleert er regelmatig verkeerde of onvolledige informatie en zijn voorschrijvers vaak niet op de hoogte van wat nu precies wel of niet kan. Zij dienen zich daarom zeer grondig te informeren. Daarnaast is het van groot belang dat bestekken zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk opgesteld worden, inclusief de correcte technische informatie. Zo niet, dan bestaat de kans dat het geplaatste systeem alsnog afwijkt van de vraag en de verwachtingen.
Ondergrond
Een van de belangrijkste misverstanden met betrekking tot kunstharsvloeren – naast het idee dat ze overal onbeperkt naadloos uitgevoerd kunnen worden – is dat ze in alle omstandigheden scheurvrij blijven. Net als bij andere vloersystemen geldt echter dat wanneer de ondergrond niet in orde is, of wanneer het vloersysteem niet op de ondergrond is afgestemd, ook de vloer op termijn schade kan vertonen.

Plaatsing
De plaatsing van een kunstharsvloersysteem kan afhankelijk van het systeem en de uit te voeren oppervlakte relatief veel tijd in beslag nemen. Boven op de droogtijd van de chape komt er bij klassieke kunstharssystemen namelijk een chemische doorhardingstijd van zeven dagen. Tijdens die periode is de vloer zeer gevoelig voor schade en hij mag pas nadien voor 100% (chemisch) belast worden. Bovendien moet er ook tussen elke laag een doorhardingstijd (variërend tussen enkele minuten en 24 uur) gerespecteerd worden. In het planningsproces van de bouwwerken dient men hier alvast rekening mee te houden.
Verder dient men ook de omgevingscondities van de plaatsing nauwlettend in de gaten te houden. Restvocht in de ondergrond, een hoge luchtvochtigheid en temperatuurverschillen kunnen leiden tot een ongelijkmatige uitharding of het uithardingsproces op een andere manier verstoren. De gevolgen zijn een imperfect resultaat en een risico op scheurvorming.
Onderhoud
Hoewel er op vlak van krasgevoeligheid al veel verbeteringen hebben plaatsgevonden en de zichtbaarheid van krassen mede afhankelijk is van de kleur, is geen enkel kunstharsvloersysteem volledig krasbestendig. Wordt de kunstharsvloer met een schrobzuigmachine gereinigd, dan is het mede daarom belangrijk om de pads of borstels specifiek op het vloersysteem af te stemmen. Om te vermijden dat er een dikke filmlaag op de vloer achterblijft, die het oppervlak kan beschadigen, dient men steeds goed na te spoelen. Fabrikanten van kunstharsvloeren bieden ook aangepaste poetsmiddelen aan die speciaal op de vloersystemen zijn aangepast.